Медичний Центр «Інтерсоно» - абсолютна якість жіночого здоров’я!

intro3

Літній авітаміноз: міф чи реальність?

Літній авітаміноз

Чому виникає літній авітаміноз?

Традиційно прийнято вважати, що літо – один з найактивніших та найвеселіших сезонів в році. Мовляв, літом потрібно радіти кожному сонячному промінчику, а сумні емоції залишити для холодної зими.

Однак саме влітку багато хто відчуває на собі незрозумілі приступи втоми та поганого настрою. Надвечір сил не лишається зовсім, а зранку хочеться якомога довше поспати, а не вибігати з дому назустріч першим промінчикам сонця. Виникає необґрунтоване роздратування під час робочого дня, чіпляються невчасні літні простуди… Зазвичай такі стани пояснюють ліню чи замалим фізичним навантаженням, або ж банальним виснаженням напередодні відпустки. Хоча не секрет і те, що дуже велика кількість людей навіть після відпустки почувається розбитими та втомленими. Не на рівному місці виникло й прислів’я: «ніхто не потребує відпочинку так, як його потребує людина, яка щойно повернулась з відпустки». Між тим причина літньої втоми споріднена з провокатором зимової хандри – організм отримує недостатньо корисних вітамінів та мінералів. І хоча літом, як правило, наш стіл збагачується свіжими фруктами та овочами, гіпоавітомінози нікуди не зникають. Чому ж все відбувається саме так?

Ні для кого не секрет, що сьогодні овочі та фрукти вирощують зовсім не так, як сто років тому. В сільському господарстві стало дуже поширеним використання різних добавок для пришвидшення достигання плодів, та речовин для обробки урожаю – з метою запобігання гниття під час транспортування. Нажаль, такий підхід, з одного боку, дозволяє поставляти городину протягом цілого року, з іншого боку – призводить до значного зниження вмісту корисних речовин, вітамінів та мінералів у фруктах та овочах. Але і це ще не всі «побічні ефекти»! При зберіганні та термічній обробці та невеличка частина вітамінів та мінералів, яка залишилась в продуктах, руйнується або приймає не засвоюваних форм. Тобто, коли ви зварили ягідний компот, то автоматично зруйнували більшість корисних речовин, а при нарізці салату металевим ножем – знизили його користь втричі.

Проста арифметика показує, що для отримання денної норми вітамінів з сільськогосподарських продуктів, людині потрібно вживати щонайменше три кілограми городини щоденно. Навряд чи це під силу дорослій людині, не кажучи вже про дітей…

Не варто забувати і про те, що зелень «невідомого» походження може спровокувати алергічну реакцію після вживання.

Літо – взагалі період підвищеного ризику для алергіків, через постійне цвітіння найрізноманітніших рослин. І для тих, хто схильний до алергії, будь яке додаткове втручання до організму є небезпечним. Нажаль, це підтверджується медичною статистикою, згідно якої алергія – найпоширеніше захворювання серед сучасних діточок.

Батькам потрібно дуже ретельно продумувати щоденний раціон своїх чад, обираючи між бажанням дати дитині можливість посмакувати той чи інший фрукт, чи перестрахуватись, відмовляючи дитині в сезонних ласощах. І більшість обирає не ризикувати, хвилюючись про те, що через відмову від зелені, овочів та фруктів, малюк не отримує достатньої кількості корисних речовин.

Та в будь-якому випадку, навіть коли сучасні свіжі продукти несуть скоріше смакове задоволення, ніж реальну користь, при вірно спланованому меню та консультації терапевта чи то педіатра, можна отримати свій необхідний максимум корисних речовин, і, тим більше, максимум для своєї дитини!.

search

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

call-back

Вам передзвонити?
Залиште свій телефон.

captcha
Перезавантажити

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

facebook-widget

Developed in conjunction with Ext-Joom.com